Skip to main content
programozás szükség nem ember Matt Welsh

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Az elmúlt években még arról szóltak a hírek, hogy a digitalizáció következtében egyre több programozóra lesz, lenne szükség. Legalábbis hazánkban. 

Lehet azonban, hogy mindez már a közeljövőben megváltozik?

Egy mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozó cég vezetője, Matt Welsh szerint már a közeljövőben megszűnhet a programozás, helyébe a számítógépek tanítása lép, adta hírül a napokban a Communications of the ACM.

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a programozást, azaz a kódok írását - az ember helyett - a gépek fogják elvégezni, így a humán erőforrásra csak a gépek oktatása terén lesz szükség, ami természetesen sokkal kevesebb embert igényel majd.

Sőt, mindez még azt is jelenti, hogy bárki programozhat majd, hisz csak utasítania kell a mesterséges intelligenciát arra, hogy végezze el a feladatot, a gép pedig majd teszi a dolgát, azaz komplett szoftvereket lesz képes írni.

“ Úgy gondolom, a programozás irrelevánssá válik, figyelmünk a tanítás irányába mozdul el, a klasszikus értelemben vett programozás tulajdonképpen halott lesz“ - összegezte mondandóját a vezető.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ki hozza a döntéseket, leváltja a mesterséges intelligencia a cégvezetőket?

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Alex Kotliarskyi on Unsplash 

TOP 5