Skip to main content
LogiCube Park fejlesztés második ütem

Szeptemberben elkezdődött az összesen négy ütemben épülő 21 ezer négyzetméteres logisztikai park második ütemének kivitelezése. A hazai beruházás keretében megvalósuló LogiCube Park első fázisát idén év elején adták át, a 2 700 négyzetméteres létesítmény teljesen kiadásra került, így a terveknek megfelelően megkezdődik a következő ütem fejlesztése. Az újabb, közel 3 800 négyzetméteres csarnok akár két részre osztható, illetve a kapcsolódó irodaterületek mérete az 500 négyzetmétert is elérheti. Ennek átadása 2024 nyarán várható. 

A DEFACTORING Zrt. fejlesztéseként megvalósuló LogiCube Park kiemelkedő műszaki színvonalú, fenntartható raktárépületeket és magas minőségű irodaterületeket kínál, elsősorban kis- és középvállalkozások számára. Az első ütemben fejlesztett 2 700 négyzetméteres létesítmény átadása – amely időközben megkapta a BREEAM In-Use ’Excellent’ minősítést – 2023 elejére nemcsak megvalósult, hanem átadás előtt teljesen kiadásra került. A két bérlőnek vállalatuk saját telephelyeként szolgál ez a modern logisztikai létesítmény.

Az idén októberben induló második fázisban a fejlesztő 3 800 négyzetméteren kínál „A” kategóriás magas szintű raktár-, valamint 500 négyzetméteren szintén A kategóriás irodaterületet. A tervek szerint a logisztikai létesítmény két részre – 2 000 és 1 800 négyzetméteres területekre – osztható, továbbá lehetőség van teljes mértékben a bérlői igényekhez igazodó irodaterületek kialakítására. Ez ideális lehetőség a vállalkozások számára a saját telephely létrehozására, így a vállalkozások több ezer négyzetméteres raktáruk vagy logisztikai központjuk közvetlen közelében alakíthatják ki az egyedi igényekre szabott magas szintű, modern irodájukat.

A hazai kivitelező által fejlesztett beruházás első fázisában már alkalmazott modern műszaki és fenntarthatósági megoldások – hőszivattyús fűtési és hűtési rendszer, napelem, zöld homlokzat – a második ütemben is megvalósulnak, elsősorban az energiahatékony működés, továbbá a fejlesztő fenntarthatóság iránti elköteleződése jegyében.

"Azt tapasztaljuk, hogy az igényesen kialakított, újépítésű energiahatékony létesítményekre továbbra is nagyobb a kereslet, és bár ennek megvalósítása növeli az építési költségeinket, mégis hosszabb távon minden tekintetben kifizetődő mind a fejlesztő, mind a vállalkozások számára. Budapest nyugati agglomerációja kereskedelmi szempontból továbbra is az egyik legkeresettebb régió a főváros közelében, így a LogiCube Park minden szempontból kiváló választás a leendő bérlők számára” – mondta Nagy Olivér, a DEFACTORING Zrt. vezérigazgatója.

A LogiCube logisztikai park első ütemének építése 2021 végén kezdődött és idén év elején került átadásra. A második ütem munkálatai 2023 szeptember elején indultak, az átadás jövő nyárra várható. A park fejlesztése folyamatosan zajlik, az utolsó ütem befejezése 2028-ra várható. A LogiCube Park elhelyezkedésének köszönhetően mind a főváros, mind az M0/M1/M7 autópályák könnyen és gyorsan elérhetők, így ideális választás kis- és középvállalatok logisztikai igényeinek kielégítésére. A park a közelben levő vasútállomás és buszmegálló révén tömegközlekedéssel is megközelíthető.

A LogiCube Park második fázisának előbérleti tárgyalási megkezdődtek, a beruházó kizárólagos partnere továbbra is a 108 Agency.

A DEFACTORING Zrt.-ről

A családi tulajdonban lévő DEFACTORING Pénzügyi Szolgáltató Zrt. 1994-ben került megalapításra, fő profilja pedig banki követelések vásárlása és kezelése. Ma a cég főként olyan követeléseket vásárol, ahol követeléságon a biztosíték jogi és műszaki rehabilitációja folytán újra tudja értelmezni a finanszírozott ügyletet, illetve eszközt, jó példa erre egy félbehagyott ingatlanfejlesztés befejezése, vagy egy biztosítéki irodaház felújítása. A DEFACTORING Zrt. jelenleg is több hazai ingatlant fejleszt és tulajdonol.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5