Skip to main content

 

Most az Economist állította össze listáját, melyek a legélhetőbb városok a világon. Ez a sokak által már jól ismert Global Liveability Ranking 2015.

Korábban a Mercer is adott ki listát, mellyel a mostani sok hasonlóságot mutat, ugyanakkor jelentős eltérések is láthatók. A Mercer szerint 2015-ben továbbra is az európai városok vezetik a listát néhány ausztrál és új-zélandi város mellett. A második, harmadik és negyedik helyezett továbbra is Zürich, Aucklan, és München lett, míg az ötödik helyet Vancourver szerezte meg, mely egyébként a legelőkelőbb helyen végzett város az észak-amerikai kontinensről, valamint az egyetlen, ami ebből a térségből bekerült az első 10 helyezett közé.

hirdetés

De nézzük akkor az Economist Intelligence Unit (EIU) felmérését, mik az alapvető eltérések a hivatkozott listához képest. Mint ismeretes, a felmérés leginkább az egészségügyi, a kulturális, a környezeti mutatókra épít a stabilitás, az infrastruktúra és az oktatás mellett.

Tehát a lista (visszafelé): 10. Zürich (Svájc) és Helsinki (Finnország) holtversenyben, 9. Auckland (új Zéland), 8. Perth (Ausztrália), 7. Sydney (Ausztrália), 6. Adelaide (Ausztrália), 5. Calgary (Kanada), 4. Torontó (Kanada)

3. Vancouver (Kanada)

2. Bécs (Ausztria)

1. Melbourne

 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A nyitó képen Zürich látható, forrás: pixabay

TOP 5