Skip to main content

Tudósok azt találták, hogy a zöld tea hatóanyagai krónikus limfoid leukémia növekedését nemhogy megállitották, hanem zsugoritották is. Ez egy (CLL)-1 típusú rák, amely a csontvelőt arra készteti, hogy túl sok limfocitát (fehérvérsejtet) termeljen. Bár a zöld tea rák ellenes hatásairól szóló kutatási eredményeket már néhány évvel ezelőtt publikálták, mégis úgy tűnik, hogy a szőnyeg alá söpörték azokat.

Zöld tea a rákos sejtek növekedése ellen

A The Telegraph szerint Dr. Tait Shanafelt a minnesotai Mayo Klinikán azt találta, hogy a vizsgálati alanyok a zöld tea kivonatot nagyon jól tolerálták, miközben az megállitotta a rákos sejtek növekedését. Hogy pontos legyek, a kezelés csökkentette a limfociták számának egyharmadát a vizsgálati alanyok harmadánál.

Egy másik tünete az ezen típusú ráknak a duzzadt nyirokcsomók jelenléte, ahol a fehérvérsejtek összegyűlnek. A legtöbb tanulmányban a páciensek nyirokcsomói 50%-kal, vagy annál nagyobb mértékben zsugorodtak össze..

Minden beteg 400 és 2000 mg-ot kapott naponta kétszer. Ez nagyjából megegyezik 4-től 20 csésze teának, naponta kétszer-ami a legtöbb ember számára nem lehetséges. Azonban a zöld tea kivonat viszonylag olcsó, és sokan választják azt, étrendkiegészítés formájában.

A The Telegraph szerint

Sok esetben a CLL lassan alakul ki, és gyakran a kezelés korai szakaszába egy “várakozási periódust” iktatnak be mielőtt a betegeket más, igen erős kezeléseknek vetnék alá. A kutatók ezért is remélik, hogy a zöld tea kivonat stabilizálni tudja a betegséget a korai szakaszban, vagy a sikeresség arányait javitja más terápiákkal kombinálva, mint pl. a kemoterápia..

A zöld tea számos gyógyerőt hordoz magában és a világ egyes részein évszázadokon át ez volt a mindent tudó orvosság. Amellett, hogy a rákos sejtek növekedését megállitja, a zöld tea előnyei a következők:

  • Felgyorsítja a zsírégetést – a zöld tea tele van antioxidánsokkal és rengeteg tápanyagot tartalmaz ami fokozza a metabolizmust, ha azt napi rendszerességgel szedjük.
  • Megakadályozza a leégést – a Journal of the American Academy of Dermatology szerint a leégés megelőzésére egyszerűen a zöld tea fogyasztása ajánlott. A polifenolok a zöld teában található erőteljes antioxidánsok, védik a szervezetet a szabad gyökök által okozta károktól. Ezen kivül védik még a sejteket a DNS-károsodástól és az UV sugárzástól. Két csésze zöld tea minden nap elég ahhoz, hogy kiaknázzuk ezeket az előnyöket.
  • Megvéd az influenzától – egyes kutatások azt mutatják, hogy 1-5 csésze naponta az influenzában való megbetegedéseket nagyban csökkenti, bár 5 csésze után pozitiv hatásai nem fokozódnak.
  • Öregedésgátló – a zöld tea tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozzák a szabad gyökök károsító hatásait. A kutatások azt is mutatják, hogy azok, akik zöld teát isznak, sokkal élénkebbek és ahogy öregszenek, nem járnak annyit orvoshoz sem.

Kép forrása: http://www.wellnesscafe.hu/dieta/2009/a_zold_tea_eros_hohullamot_okoz

Forrás: http://naturahirek.hu/a-zold-tea-megallitja-es-visszaforditja-a-rak-novekedeset/

TOP 5