Skip to main content

amalac3A falvakban mást se hallok, nem éri meg disznót tartani! Akkor én elmondom, nekem miért éri meg, csak végig kell gondolni.

Veszünk egy anyának való malacot 13000 ft. Hogy felneveljük, kell 5 q gabona 25000 ft persze találékony vagyok és lustának sem érzem magam, ezért elmegyek kaszálni nap mint nap a disznónak, emellett kimegyek a vasútra ahonnan a cukorrépát rakják vagonokban és összeszedem amit a munkagép elhagyott vagy éppen a földbe gyúrt.

hirdetés

Ha hiszik, ha nem, 1 óra alatt össze lehet szedni egy utánfutóra valót. (természetesen engedélyt kérek az illetékestől). A 9-13. hónapja környékén berakatom a disznómat (kb 3500 ft) és 115 nap múlva, ha minden rendben ment megérkeznek az utódok. Az újabb vemhesítést a fialás után 50 nappal célszerű elvégezni.

Az utódok átlagban 6-12 utódot hoznak a világra. Én csak 6 malaccal számolok, ebből eladok 3 darabot 39000 forint környékén, ebből veszek gabonát 8 q. A másik hármat elkezdem hizlalni. Mire elfogyna a gabonám, addigra ismét megellik az anyám és a született utódokból ismét lehet venni gabonát, így már van elég eleség a 3 hízom felnevelésére. Amint vágósúlyba vannak, levágok 2 darabot, a 3.-at pedig eladom, amiből szintén gabonát veszek. Ebből a gabonából ismét nevelhetem a meghagyott malacokat. Remélem nem lett túl bonyolult az eszmefuttatásom.

Természetesen mindez hosszú folyamat. Aki meg akar ebből gazdagodni, inkább neki se fogjon!

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5