Öko-innovációs alapot létesített az Európai Bizottság azon termékek és szolgáltatások piaci forgalmazásának támogatására, amelyek figyelnek a káros környezeti hatások elkerülésére és az energiaforrások ésszerű felhasználására. (Aiolus News)

Az alap összege 34,8 millió euró. A pályázatokat 2012. szeptember 6-ig kell elküldenie a vállalkozóknak és a cégeknek az EU-bizottsághoz öt kategóriában: reciklálás, víz, fenntartható termékek az építőiparban, zöld vállalkozások, élelmiszer- és italszektor. A pályázók közül 50-et választanak ki a támogatásra, amely a projektek költségvetésének legfeljebb 50%-át érhetik el.

Janez Potočnik, európai környezetvédelmi biztos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt négy évben az EU Versenyképességi és Innovációs Keretprogramja (CIP) több mint 100 környezetbarát piacra kerülését segítette. A biztos mindenekelőtt a kis- és középvállalkozásokat biztatta a pályázatra, hangsúlyozva azok alapvető szerepét az Unió gazdasági növekedésében.

Forrás:http://www.energiacentrum.com/news/europa_az_oko_innovaciot_dijazza.html

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu