Skip to main content

Muhammad Didit 

Ha két órán át unottan meredsz magad elé, és nem csinálsz semmit, biztos a siker a you tube-on, vallja egy indonéz fiatalember – írta az odditycentral.

Honnan a rendhagyó ötlet?

Muhammad Diditet a követői kérték egy kifejezetten pozitív üzenetet hordozó videó elkészítésére és feltöltésére.

hirdetés

Bár az alkotás elviekben semmilyen pozitív hatással nincs az emberekre, mégis hatalmas sikert aratott az interneten, rövid időn belül végigszántotta az indonéz oldalakat, majd felkerült a világsajtó hasábjaira is.

A videó július 10-i feltöltése után egy hónappal elérte a hárommilliós nézettséget. 

Természetesen a konkurencia rögtön utánozni próbálta a fiatalembert, a másolatok azonban nem hozták meg a kívánt eredményt, hisz olyan unottan, ahogy Muhammad Didit néz maga elé, senkinek sem sikerült.

Mióta a felvétel debütált a világhálón, a hirtelen világsztárrá vált youtuber számos interjút adott, mely rávilágított a siker titkára, egyben "fontos" részletekre is. 

Didit elviekben csak egy rövid, tíz perces semmittevést akart filmre vinni, de aztán két óra lett belőle.

Minderre alaposan felkészüllt, a felvétel előtt elvégezte szükségleteit, illetve magához vett némi, de elégséges táplálékot is, hogy mozdulatlanra dermedve kibírja a két órás időtartamot éjjel 11 és 1 óra között. 

Mennyit lehet egy jobb videóval keresni? 

Pontosan nehéz meghatározni, sok mindentől függ. 

A HVG egy hasonló tárgyban írt cikke szerint azonban 1000 nézőként 1-2 dollárt. Az összeg ugyanakkor felmehet a 6 vagy akár a 10 dollárig is, ha a youtubernek partner fiókja van, és specifikus reklámokkal képes bombázni a látogatóit, miközben azok a videóit nézik. 

Az ember feletti teljesítményről olvasva mit is mondhatnánk? 

Didit nem az első, és nem is az utolsó, aki egy rendhagyó ötlettel sztárt faragott magából, és ezzel a pénzkeresés útjára lépett, hála a digitális forradalomnak.

Mikor tudósok életre hívták az internetet, talán nem az a cél lebegett a szemük előtt, hogy - többek közt - Didit sztárrá válását elősegítsék, de ahogy az indonéz fiatalember, ők is azt mondhatnák, ez (is) lett belőle...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: you tube 

TOP 5