Skip to main content

UFO észlelés Dél-kínai tenger 

A különleges találkozó három hete, november végén történt a Dél-kínai tenger felett.

A gépszemélyzet egyik tagja a pilótafülkéből videón is megörökítette a felhőtakaró felett szabályos alakzatban haladó és furcsa manővereket végző azonosítatlan repülő tárgyakat.

hirdetés

Hasonló „fénypont-ufókat" két éve, Észak-Karolina partvidékén is megfigyeltek, Outer Banks környékén. Sem erre, sem pedig a most november 24-én észlelt jelenségre sincs még elfogadott magyarázat.

Falanxban haladtak a titokzatos világító tárgyak

2021. november 24-én Hongkong nemzetközi repülőteréről a Cheplákók légikikötőből felszállt HK-12042021-0006 számú járat pilótái helyi idő szerint hajnali öt órakor furcsa fénypontokra lettek figyelmesek. A gép ekkor már utazómagasságon haladt 11 877 méteren, a Dél-kínai tenger felett. A pilóták először három rendezett sorban haladó kilenc fénypontot vettek észre közvetlenül a felhőtakaró felett

Mivel az észlelés éppen a napfelkelte idejére esett, a látási viszonyok is megfelelőek voltak.

EKKOR A GÉPHEZ LEGKÖZELEBBIRE BECSÜLT OBJEKTUM HIRTELEN ELTŰNT,

majd további három azonosítatlan repülő tárgy bukkant fel a formáció külső oldalán. A tárgyak erős fehér fénnyel világítottak, egyenes irányvonalon haladtak és kerekded formájuk volt.

A gépszemélyzet becslése szerint az azonosítatlan repülő objektumok egy (tengeri) mérföld távolságra (megközelítőleg 1 850 méterre) haladhattak repülőgépüktől, mintegy 500 láb (nagyjából 160 méter) magasan az egybefüggő felhőtakaró felett, amint az a pilótakabinból készített és lentebb beágyazott csaknem egyperces videón is látható.

A felvételen jól hallható, amint az egyik pilóta a következőket mondja:

Nem tudom, mi ez. Ez valami furcsa sz..r."

Később, miután a világító fénypontok egyenként eltűntek, még ennyit fűztek hozzá: „Elmentek!" A különleges jelenségről készített videót csak december 3-án tették közzé. Egyelőre még nincs hivatalos álláspont arról, hogy ténylegesen mit észlelhetett a HK-12042021-0006 járat személyzete.

Egyelőre nem tudni, hogy mit láthattak a pilóták a Dél-kínai tenger felett

Annak ellenére, hogy még nem került nyilvánosságra hivatalos vizsgálati jelentés a Dél-kínai tenger felett megfigyelt azonosítatlan repülő objektumokról, a közösségi médiában máris elkezdődtek a találgatások.

EGYES VÉLEKEDÉSEK SZERINT A TÁRGYAK TITKOS KATONAI KÍSÉRLETI ESZKÖZÖK LEHETNEK.

Közismert, hogy a Dél-kínai tenger az egyik legfontosabb és legforgalmasabb kereskedelmi útvonal a világtengeren, a térség pedig számos komoly területi vitával terhelt Kína és Vietnam, illetve Kína és Tajvan között.

Az sem titok, hogy az elmúlt években a kínai hadiipar rendkívül sokat fejlődött a high-tech területen, beérve az Egyesült Államokat és Oroszországot is. Az élenjáró katonai technológiai fejlesztéseket és kísérleteket pedig mindegyik nagyhatalom szigorú államtitokként kezeli. Emiatt az azonosítatlan repülő objektumok kérdésköre is teljesen más dimenziót nyert a nagyhatalmak katonai hírszerzésében.

Utóbbira kiváló példa, hogy az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon 2020 augusztusában külön vizsgálóbizottságot állított fel a „beazonosítatlan légköri jelenségek" kutatására. Az Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) elnevezést kapott csoport feladata, hogy a különböző forrásokból, így köztük a szárazföldi és a haditengerészeti légierőtől, ezek hírszerző szerveitől, az FBI-tól, valamint az amerikai űrkutatási szervezettől, a NASA-tól befutott észleléseket, illetve jelentéseket kiértékelje.

AZ UAPTF figyelme nemcsak arra fog kiterjedni, hogy az azonosítatlan jelenségeknek mi lehet a természettudományos magyarázata,

VAGY HOGY ESETLEG ÖSSZEFÜGGÉSBE HOZHATÓAK-E VALÓBAN A FELTÉTELEZETT FÖLDÖNKÍVÜLI CIVILIZÁCIÓKKAL,

hanem arra is, ezek kapcsolatba hozhatóak-e az Egyesült Államokkal rivális katonai nagyhatalmak titkos kísérleteivel. A Pentagon által tavaly nyilvánosságra hozott „ufójelentéséről" itt írtunk korábban.

Ha kis számban is, de akadnak olyan észlelések, amelyekre nincs semmilyen magyarázat

Olyanok is szép számmal akadnak, akik a HK-12042021-0006 járat pilótafülkéjéből megfigyelt jelenséget a vélelmezett földönkívüli civilizációkkal hozzák kapcsolatba, csakúgy, mint a legtöbb ufóészlelést.

Érdemes megjegyezni, hogy az amerikai katonai repülési szakzsargonból származó ufó (Undentified Flying Object, UFO, vagyis az azonosítatlan repülő tárgy) kifejezést, amely az 1960-as évektől a sci-fi regényírók jóvoltából vált a vélelmezett idegenek, illetve űreszközeik közkeletű elnevezésévé, a katonai pilóták és a légi irányítás eredetileg azokra a repülés közben vizuálisan vagy radarral észlelt objektumokra használták, amelyeknek nem sikerült beazonosítani az eredetét.

Tehát a harci pilóták nyelvezetében az UFO egyaránt lehetett sikertelenül azonosított ellenséges repülőeszköz, polgári gép, meteorológiai ballon, vagy bármilyen más olyan tárgy, aminek nem tudták sem a típusát, sem pedig a funkcióját megállapítani. A köznyelvben meghonosodott ufó kifejezés értelme ennél jóval szűkebb,

MIVEL A KÖZVÉLEMÉNY EZT KIZÁRÓLAG A FÖLDÖNKÍVÜLIEK REPÜLŐESZKÖZEIVEL AZONOSÍTJA.

Az ufó megjelölésénél a katonai és polgári repülésben sokkal gyakrabban alkalmazzák az UAP (Unindentified Aerial Phenomena – azonosítatlan légi jelenség) betűszót az ismeretlen hátterű légkörfizikai és meteorológiai jelenségekre, egyfajta gyűjtőfogalomként.

Azt azonban a CIA és a Pentagon is elismerte a közelmúltban, hogy ha kis számban is, de vannak olyan azonosítatlan repülőtárgy-észlelések, amelyek semmilyen általunk ismert jelenséggel illetve fizikai törvényszerűséggel sem hozhatók összefüggésbe.

(Forrás: IlfScience! )

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Egyelőre nincs magyarázat a rejtélyes fénypontok eredetére - FORRÁS: ONEINDIA

TOP 5