Skip to main content
Jess Mokhiber Todd Palmer tiny house

Kép forrása: Facebook

Jess Mokhiber és Todd Palmer nem akart kölcsönt felvenni a banktól, hogy egy nagy házba költözzön, másképp akarták élni az életüket. 

Választásuk egy miniházra esett, hogy ott lakjanak, mely nem több, mint 17 négyzetméter, írja a Femina.

hirdetés

Amerikában sokan döntenek hasonlóan, hisz sok ember nem szeretne a „rabja“ lenni a hagyományos értelemben vett nagy háznak, azt állandóan takarítani, 2-3 naponta a füvet nyírni, viselni a működtetéssel együttjáró magas költségeket, stb.

Így gondolkodott Jess és Todd is, hozzá kell tenni azonban, hogy egy apró házban élni sem feltétlenül könnyű, rugalmasságot igényel, illetve kompromisszumokat kell hozni.

A fiatal párnak ez nem okoz problémát, és bár mindketten otthonról, távmunkában dolgoznak, tudják úgy alakítani az életüket, hogy ne zavarják egymást. Míg az egyik dolgozik, a másik a szabadban sportol, vagy a barátaival találkozik. Mindehhez hozzá kell tenni, hogy relatíve kevesebb időt töltenek el a házban, mint egy átlagos fiatal pár.

Mivel nem kell egy nagy házat finanszíroznuk, a fiataloknak sok pénzük marad utazásra, de sok időt töltenek el kirándulással, túrázással is, hisz szeretnek a szabadban lenni.

Instagram oldalukon bepillantást nyerhetünk a mindennapjaikba, illetve arról is fogalmat alkothatunk, hogy alakították ki az életterüket, hogy hasznosítanak minden egyes négyzetmétert, illetve milyen komforttal bír a tiny house.

Bár sok miniház hálózatról nyeri a vizet, Jess és Todd e célból kutat használ mosogatáshoz és tisztálkodáshoz, a fürdőszobában pedig kompostvécét üzemeltetnek.

Az ágyuk a tetőtérben helyezkedik el, egyúttal komódként és tárolóként is szolgál, hogy a használati eszközök maradéktalanul elférjenek.

Közvetlenül a beköltözésük előtt „drasztikusan“ csökkentették a ruhatárukat, egyébként is a legszükségesebb dolgokat használják, így a ház nem válik lomtárrá. Egyébként a kis épület kitakarítása nem igényel többet egy óránál.

A fiatalok fával tüzelnek, a kályha elég meleget ad a pár elmondása szerint. Még akkor is, ha a tél beköszöntével hidegebbre fordul az idő.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Nem volt hova költöznie, inkább épített magának és lányainak egy kis házat

Forrás - A nyitókép forrás:a  Facebook

TOP 5