Skip to main content

 

Különleges kampányával a vízfogyasztást szorítaná vissza a svéd autógyártó az aszály sújtotta Kaliforniában.

Meglepő akcióba kezdett a Volvo Amerikában, egész pontosan Kalifornia államban. Ezen a területen jelenleg súlyos aszály tombol, így a San Diegó-i Volvo-kereskedés vezetője, Steve Hinkle útjára indította a “Driving Dirty”, vagyis magyarul "vezess koszosan" kampányt, amelynek a lényege, hogy a nála megforduló ügyfelek egy kupont kapnak, amivel egy újrahasznosított vízzel dolgozó autómosóba vihetik a koszos kocsijukat.

hirdetés

Hinkle számításai szerint a saját akciójával egymagában 408 ezer liter víz spórolható meg, de ha minden kaliforniai autótulajdonos legalább egy hónapig hasonlóan cselekedne, akkor összesen 68 millió liter vizet nem használnának el. Ez a mennyiség 27 olimpiai méretű úszómedence teljes feltöltésére elegendő.

Az akcióban való részvételnek nem követelménye, hogy Volvo-tulajdonos legyen az ember. Elegendő, ha a koszos autóról készít egy fényképet, és a #drivingdirty hashtaggel feltölti valamelyik közösségi oldalra. A Volvo érdekességként azt is közölte, hogy ha egy hagyományos autómosást kihagyunk, az ott megspórolt vízmennyiség elegendő tíz WC-öblítéshez vagy a mosógépben egy teljes programra. 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Volvo North America

TOP 5