Skip to main content
halálközeli élmény

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Kilencven percen át volt egy 61 éves férfi a klinikai halál állapotában. Felépülve elmesélte, milyennek élte meg a halálközeli élményt

A túlvilágról alkotott beszámolója sokak számára illúzióromboló lehet.

hirdetés

Az ausztrál Alistair Blakenek 2019 januárjában, a kora reggeli órákban állt meg a szíve. Felesége, Melinda hamar észrevette, hogy baj van, és kétségbeesetten próbálta újraéleszteni a férfit.

Húsz perccel később a mentők is kiértek, ám Blake még mindig nem reagált a külvilági ingerekre, klinikailag halottnak számított. A mentősök egy órán keresztül küzdöttek a férfiért; szívmasszázst vezettek be, és nyolcszor kiütötték a defibrillátorral.

Kilencvenpercnyi küzdelem után a férfi szíve újra rendesen verni kezdett, keringése helyreállt – írja a LADbible.

Gyakorlatilag 90 percig halott voltam. Emlékszem, hogy szombat este aludni mentem, majd a következő dolog, amire emlékszem, hogy csütörtök reggel egy hordágyon fekszem, és az intenzívről a szívsebészet felé tolnak. Az emberi agy teljesen kizárta azt, ami a két esemény között történt

– mesélte Blake.

Sokan kérdezik tőlem, láttam-e valamit, és nem, nem láttam semmit. Semmi fényt, vagy hasonlót. Ez egy olyan eset volt, amikor nem tudtam meg, mi van odaát, de nem is bánom, amíg fitt és egészséges vagyok

– tette hozzá.

A férfit ezután a Frankston kórházba szállították, ahol az orvosok megszüntették az artéria elzáródását. Pacemakert kapott, és 12 nap megfigyelés után hazaengedték.

Egy ilyen eset után teljesen másképpen állsz az élethez. Azóta kevesebbet dolgozom, próbálok több időt tölteni a családdal, és a barátokkal. Jobban figyelek az egészségemre, a megfelelő táplálkozásra és mozgásra. Ha menni kell, akkor menni kell, ha megtörténik, akkor megtörténik

– zárta beszámolóját Blake.

A halálközeli élmények tudományos vizsgálata

Bár Alistair Blake tapasztalatai egyesek számára kiábrándítóak lehetnek, számos érintett emlékeiben meglehetősen élénk nyomokat hagyott a „halál érintése".

A halálközeli élmények kutatása már régóta érdekli a tudományt. Dr. Steven Laureys, a belgiumi Centre Hospitalier Universitaire de Liège neurológusa szerint a halálközeli élmények „a valóságnál is valódibbnak" tűnnek, és szerinte a rendellenessé vált agyi működés felelős a jelenségért. Megfigyelései szerint a tapasztalatok rendkívül sokfélék, egyesek intenzív élményekről számolnak be.

ILYEN ÉLMÉNY A TESTEN KÍVÜLISÉG ÁTÉLÉSE, AMIKOR A PÁCIENS FELÜLRŐL LÁTJA MAGÁT A MŰTŐASZTALON, VAGY EGY BALESETNÉL PÉLDÁUL AZ AUTÓ RONCSÁBAN. MÁSOK SÖTÉT ALAGUTAK VÉGÉN PISLÁKOLÓ, MAJD EGYRE VAKÍTÓBBÁ VÁLÓ FÉNYRŐL SZÁMOLNAK BE, AMELYEN ÁTLÉPVE CSODÁLATOS, ÉDENI KERTBE KERÜLNEK, AHOL ELHUNYT SZERETTEIKKEL VAGY MÁS SZELLEMI LÉNYEKKEL TALÁLKOZNAK.

A halálközeli élmények ugyanolyan gyakorisággal érintik az ateistákat, mint a hívő, vallásos embereket, valamint teljesen függetlenek a kortól, a nemtől, vagy attól az időszaktól, amelyben a jelenséget az érintettek megtapasztalták.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Minden emberben van egy "halálóra", ami előre megmutatja, mikor hal meg

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Gerd Altmann képe a Pixabay -en.

TOP 5