Skip to main content

Magyarországon nagyon kevés a dombház - melyet a Gyűrük ura megfilmesítése óta szinte mindenki hobbitháznak hív -, így aztán nagyon ritkán kerül egy-egy a hazai ingatlanpiacra.

Legutóbb egy tinnyei volt eladó.

Azonban ez a most felbukkant cuki bakonyai manóház nem csak a földbe vájt kialakítás és nem csak a 45-ről időközben majd 32 millióra csökkent vételára miatt izgalmas. Hanem, mert - ha hinni lehet a hirdetésnek - szalmaépítéssel készült, ami talán még ritkább technológia idehaza. 

hirdetés

Na meg persze azért is, mert technológiáktól függetlenül is nagyon bájos. A szalmaépítéssel a legtöbb ember a Három kismalac mesében találkozik először, ahol nagyon megszívja a megrendelő, mert az egészet elfújja a farkas. 

A valóság szerencsére ennél rózsásabb. Bár a szalma kockabála még mindig nem gyűrte alá a teljes építőanyagpiacot, azért lehet épkézláb lakóépületeket alkotni belőle. Problémát nem annyira a farkasveszély jelent, hanem mondjuk az, hogy fel tudok-e szögelni egy képet a falra - na de ez utóbbi egy házgyári lakásban épp oly komoly kihívás, mint egy könnyűszerkezetesben. (Itt van amúgy egy szépen összeszedett FAQ a témáról.)

A cikk itt folytatódik tovább, valamint itt nyitható meg képgaléria is.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5